Αιμορροϊδεκτομή κατά LONGO!!!

Είναι η πλέον γρήγορη (διαρκεί μισή ώρα), η πιο ανώδυνη (δεν μπαίνουν ραφές στον πρωκτό όπως στην κλασσική Milligan - Morgan) και η πλέον αποτελεσματική, καθώς θεραπεύεται η ανεπάρκεια του έσω αιμορροϊδικού πλέγματος η οποία είναι και η βαθύτερη αιτία.

Κάνετε εισαγωγή το πρωί στην κλινική για να γίνει ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος (ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό του καθενός). Την προηγούμενη μέρα στο σπίτι έχετε κάνει έναν καθαρισμό του εντέρου και έχετε φάει μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά, πίνετε μόνο υγρά.

Μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο οδηγούμαστε στο χειρουργείο, κάνουμε περιοχική αναισθησία, ραχιαία ή επισκληρίδιο, και μέσα σε μισή ώρα, ο Χειρουργός θα εφαρμόσει ένα ειδικό εργαλείο που λέγεται κυκλικός αναστομωτήρας (αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία) στον πρωκτό και με μια απλή κίνηση που απαιτεί φυσικά να είναι κανείς καλός γνώστης της τεχνικής, δηλαδή με χειρουργική ακρίβεια, θα κόψει και θα ράψει το έσω ή υποβλεννογόνιο αιμορροϊδικό πλέγμα. Θα αφήσει ένα σφουγγαράκι στην περιοχή, το οποίο θα φύγει μόνο του την επόμενη μέρα, στην 1η αφόδευση του ασθενούς.

Μετά το χειρουργείο, ο ασθενής θα οδηγηθεί στο θάλαμό του για ένα απόγευμα, και την επόμενη μέρα το πρωϊ μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, ξεχνώντας το πρόβλημα των αιμορροϊδων του, που είναι πια μέσα σε 24 ώρες, παρελθόν!